Nienke, die bekend staat om haar energieke instelling, heeft een passie voor hardlopen: “Elke week even lopen voor mezelf, ik vind het gewoon fijn en leuk. Ik haal er ontzettend veel energie uit!” Haar liefde voor de sport bereikte nieuwe hoogten tijdens korte kleine wedstrijden. Met haar oog op een nieuwe uitdaging besloot ze de drempel van een halve marathon te overwinnen, ondanks dat ze het ontzettend spannend vindt om dit avontuur aan te gaan.

Waarom de NN CPC Loop Den Haag? Voor Nienke is het niet alleen een thuiswedstrijd, gezien haar studie in Den Haag, maar ook een kans om deel uit te maken van het grootste evenement waar ze ooit aan heeft deelgenomen. Zo vertelt ze over afgelopen edities: “Ik vind het massale heel erg veel sfeer hebben, ook met de toeschouwers, dat geeft mij echt een extra warm gevoel.”

De keuze voor de halve marathon is een bewuste stap om haar grenzen te verleggen. Twee keer eerder deed ze al mee aan de NN CPC Loop Den Haag, toen op de 10 KM Loop. Nu voelt Nienke zich klaar voor deze nieuwe uitdaging. Haar doel voor 10 maart 2024 is niet alleen het uitlopen van de halve marathon, maar ook het behalen van een tijd onder de 2 uur en 10 minuten.

Als voetballer, met drie trainingen per week, integreert Nienke diverse trainingsvormen in haar voorbereiding, van rustige duurlopen tot intensieve snelheidstrainingen. Haar sporthorloge fungeert als een onmisbare gids: “Mijn horloge zegt wat ik moet doen, dat is wat mij er doorheen jaagt.”

Voor Nienke heeft de NN CPC Loop ook een persoonlijke betekenis. Ze verloor haar oma zes jaar geleden aan kanker en met de deelname aan dit hardloopevenementen komt voor Nienke alles samen. Zo zegt ze: “Met hardlopen en het goede doel van KWF, heb ik twee vliegen in één klap. Dit is al helemaal een reden om het te gaan doen, wat houdt mij nog tegen?” KWF Kankerbestrijding is ook bij de 48e editie van het Haagse familie evenement het goede doel. Het is mogelijk om bij inschrijving een donatie te doen of geld op te halen en mee te doen met Ren Tegen Kanker. Met deze sponsoropbrengst kan er onderzoek gedaan worden naar kanker.

Nienke kijkt uit naar de adembenemende route langs het strand, waar ze voorafgaand aan de NN Halve Marathon ook wil gaan trainen. De enorme mensenmassa schrikt haar niet af; in plaats daarvan ziet ze het als een inspirerende ervaring om te laten zien dat ook op 19-jarige leeftijd grote sportieve prestaties mogelijk zijn.

Haar advies aan andere deelnemers van de NN CPC Loop Den Haag is simpel maar krachtig: volg je gevoel en geniet van het proces. De sfeer, inclusief de warming-up, maakt Nienke extra enthousiast voor deze bijzondere hardloopervaring. Tot slot moedigt ze alle deelnemers aan om trots te zijn op hun prestaties, ongeacht het resultaat. “Allereerst wil ik hem uitlopen, ik hoop natuurlijk sneller dan mijn doel maar dat weet je nooit.”

Met haar positieve instelling en vastberadenheid belooft Nienke niet alleen een inspirerende deelnemer te zijn aan de NN CPC Loop Den Haag, maar ook een bron van motivatie voor anderen die hun doelen willen behalen. Nienke gaat haar grenzen verleggen, jij ook?