De NN CPC Loop Den Haag, hét inspirerende hardloopevenement-voor-iedereen, is vanwege de coronapandemie eenmalig verschoven van de lente naar de herfst. Kadiks: ,,In het najaar is de kans groter op een veilige, succesvolle loop. Wij hopen dat 26 september een mooie nazomerse dag zal zijn. Een dag waarop we veel blije gezichten zien van lopers, die dit feest zo lang hebben moeten missen. We willen er een onvergetelijke editie van maken. Na alle beperkingen door Covid-19 streven we naar een buitengewone, onvergetelijke belevenis. Iets waarnaar we allemaal uitkijken.’’

De NN CPC Loop Den Haag, aanvankelijk gepland voor 7 maart, telt jaarlijks circa 40.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.

Vanaf vandaag kan worden ingeschreven voor alle onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag: CPC4ALL, Triodus Jeugdloop van 1 kilometer (traditioneel met Ernst & Bobbie), Triodus Jeugdloop 2,5 km, Business Runs van 5 km, 10 km en halve marathon, 5 KM Loop, 10 KM Loop en de NN Halve Marathon. Mocht de ‘CPC’ onverhoopt vanwege Covid-19 niet kunnen plaatsvinden op 26 september, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Na het succes bij de jubileumeditie van afgelopen jaar staat de CPC4ALL voor de tweede keer op het programma. Wie om welke reden dan ook niet kan meedoen aan één van de bestaande onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag, kan bij het Malieveld een parcours van 1 kilometer op alternatieve wijze afleggen en zo ook de bijzondere sfeer proeven. Die deelnemers mogen zich voortbewegen met hulpmiddelen zoals een loopfiets, handbike of rolstoel. Onder het motto #BEINSPIRED geldt meer dan ooit: de NN CPC Loop Den Haag is voor iedereen!

Het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag is dit jaar Special Olympics. Dat maakt deel uit van een wereldwijde beweging (actief in 170 landen) die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Special Olympics en de NN CPC Loop Den Haag geven sporters met een verstandelijke beperking een podium waarop ze kunnen stralen. Tijdens de ‘CPC’ laten zij zien waartoe ze in staat zijn te midden van alle andere atleten. Atleten met en zonder beperking lopen op 26 september samen door de straten van Den Haag, eensgezind op weg naar de eindstreep. Samen een prestatie leverend die verbroedert en verbindt. Deelnemers aan de NN CPC Loop Den Haag kunnen bij inschrijving een donatie doen aan Special Olympics.

Je kunt je hier inschrijven voor de 46ste editie.


NN CPC Loop Den Haag verplaatst naar 2022

Door de aanhoudende onduidelijkheid rondom COVID-19 hebben we besloten het evenement te verplaatsen naar zondag 13 maart 2022. Alle reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de 46e editie in 2022.

Lees meer