Training

Aanvullende informatie

Haag Atletiek is gevestigd aan de Laan van Poot en traint in de buurt van duinen, strand en verkeersluwe straten. Voor een verantwoord trainingstraject hanteert Haag Atletiek een instapniveau: voor de 10 kilometer moet je al 3 kilometer kunnen hardlopen in 20 minuten; voor de halve marathon is dat 5 kilometer in 30 minuten. Neem bij twijfel contact op.

Toelatingseisen
Voor deelname aan de 21 km trainingsgroepen moet men over een redelijke basisconditie beschikken. Verwacht wordt dat je een afstand van 5 km in circa 30 minuten kan lopen. Anders adviseren wij om voor de 10 km te kiezen. Het instapniveau voor de 10 km is, een afstand van 3 km in circa 20 minuten kunnen afleggen. Mensen die nog nooit hebben hardgelopen kunnen wij niet toelaten, voor diegenen is dit project als start veel te zwaar! Van nooit sporten naar 3x per week is voor deze mensen een veel te grote stap.

Trainingen
Het CPC-project start op zaterdag 2 december 2023 om 9.30 uur op het sportcomplex aan de Laan van Poot. Na een eerste indeling naar afstand en niveau kunnen deelnemers meerdere malen per week gevarieerde trainingen tegemoetzien. De omgeving met strand, duinen, bossen en verkeersluwe bestrating leent zich daar uitstekend voor. De trainingen voor de halve marathon en voor de 10 kilometer zijn op maandagavond en woensdagavond van 19:15 uur – 20:45 uur en op zaterdagochtend van 9:45 uur – 11:15 uur.
In de komende 3 maanden volgen de deelnemers en hun trainers een uitgekiend schema. Dat zorgt voor een geleidelijke opbouw in duur en snelheid. Die stapsgewijze aanpak voorkomt blessures en verhoogt de kans op het beste resultaat.

Compleet pakket kost € 105,00
De deelnamekosten worden door Haag Atletiek via automatische incasso geïnd. Bij inschrijving machtig je Haag Atletiek om dit bedrag van je bankrekening af te schrijven.
Voor het inschrijfgeld van 105 euro krijgen deelnemers een compleet pakket om goed voorbereid aan de start van de CPC 2024 te staan:

Trainingsprogramma van 2 december 2023 t/m 16 maart 2024
3 groepstrainingen per week (zaterdag, maandag, woensdag)
Gebruik faciliteiten HAAG Atletiek (douche- en kleedruimte)
Uniek HAAG Atletiek CPC loopshirt
En na afloop van de training is het in het clubgebouw van HAAG Atletiek prettig napraten!
Let op: een startbewijs voor de CPC is NIET in de 105 euro inbegrepen.

Voor meer info kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Jan Slootweg, 06-50245064. Of stuur een mailtje naar loopgroepen@haagatletiek.nl