FAQ's

FAQ's

Annulering

Indien een deelnemer bij het onderdeel ‘Halve Marathon’, gekozen heeft voor een annuleringsregeling, kan hij of zij tot en met 30 kalenderdagen voor het evenement kosteloos zijn reeds betaalde inschrijfgeld en eventueel bestelde extra’s terug vragen. De eventuele betalingen gedaan voor het goede doel, Energy Lab en de annuleringsregeling (zijnde € 5,-) worden niet gerestitueerd. Indien een Deelnemer aan het onderdeel ’10 km’, ‘5 km’, ‘2,5 km’ of ‘1 km’ is verhinderd aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Ook bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daar van, plaats. Wijziging naar een hogere afstand kan mits betaling van het verschil met de prijs van de hogere afstand.

Afstand wijzigen

Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan.

Het is niet meer mogelijk om online je afstand te wijzigen. Wil je toch nog je afstand wijzigen? Kom dan 9 of 10 maart naar het wedstrijdsecretariaat op het Malieveld. 

Stappenplan voor wijzigen afstand (niet meer mogelijk)

 1. Log in op je Mylaps account via deze link. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
Business Runs

Samen met collega's en relaties een sportieve topprestatie neerzetten? Dat kan op zondag 10 maart 2019 door deelname aan de Business Runs van de NN CPC loop Den Haag! 

 

 

Categorieën

Uitsluitend bij de NN Halve Marathon zijn er leeftijdscategorieën. Er is echter geen prijsuitreiking per categorie. Bij de andere afstanden is alleen onderverdeling in mannen en vrouwen.

Code Mannen Leeftijd
MSR 18-34
M35 35-39
M40 40-44
M45 45-49
M50 50-54
M55 55-59
M60 60-64
M65 65-69
M70 70-74
M75 75 en ouder
Code Vrouwen Leeftijd
VSR 18-34
V35 35-39
V40 40-44
V45 45-49
V50 50-55
V55 55-59
V60 60-64
V65 65-69
V70 70 en ouder
Datum

De 45ste editie van de NN CPC Loop Den Haag vindt plaats op zondag 10 maart 2019.

Den Haag

Voorafgaand aan en na afloop van de NN CPC Loop Den Haag is er van alles te beleven in Den Haag.

Finishfoto, -video en -certificaat

Elke finisher krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Daarnaast worden alle deelnemers gefotografeerd op meerdere plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Goede doel

UNICEF is het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag.

Graveren medaille

Laat jouw medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50 voor volwassenen en €5 voor kinderen.

Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren, maar de kosten bedragen dan € 8,00. Voor kinderen is dit €6,50.

Inschrijven

De inschrijving is geopend. Klik hier om je in te schrijven

Kleedgelegenheid

De kleedgelegenheid is gevestigd op het evenemententerrein op het Malieveld. De kleedgelegenheid is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers, dus niet voor begeleiders. Toegang tot de kleedgelegenheid voor aanvang en na afloop van de NN CPC Loop Den Haag is alleen mogelijk op vertoon van je startnummer. 

Marathon-Photos

Marathon-Photos is de officielle fotograaf voor de NN CPC Loop Den Haag. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Medaille

Alle deelnemers zullen na het passeren van de finish een unieke NN CPC Loop Den Haag-medaille ontvangen.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop:

1. Als je problemen hebt met je gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, en ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)
 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.
 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Den Haag 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wissel  het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trek absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop

1. De hoeveelheid die je drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippenvel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.


Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.


Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met je huisarts.

Minimumleeftijd

NN Halve Marathon: 18 jaar

AA Drink 10 km Loop: 14 jaar

AD 5 km Loop Den Haag: 12 jaar

Triodus Jeugdloop (2,5 km): 8 t/m 12 jaar

Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km): 0 t/m 10 jaar

CPC For All (1 km): 3 jaar

Muziek langs het parcours

Op de dag van de NN CPC Loop Den Haag staan er bij de NN Halve Marathon verschillende muziekpunten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. Ook langs parcours van de 5 km en 10 km staan meerdere muziekpunten.

My Energy Lab

Wil jij perfect voorbereid aan de start van de NN CPC Loop Den Haag verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

* Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week).
* Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Overdragen startnummer

Je kunt het startnummer op een andere naam schrijven door in te loggen via het inschrijfformulier bij mijn account met het wachtwoord uit je bevestigingsmail. Het startnummer heeft nog wel jouw naam aangezien deze al gedrukt is en wordt nog wel naar jouw huisadres gestuurd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste overdracht van het fysieke startnummer. De organisatie is niet verantwoordelijk voor het eventueel zoekraken/verliezen van het startnummer.

Let op! Alles wat bij inschrijving is aangevraagd (startwave) of aangekocht (bijv. shirt of andere extra's) kan niet meer worden gewijzigd. 

 

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je Mylaps account via deze link. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. Als bij de laatste stap €3,- is betaald voor de overdracht is de overdracht geslaagd!

Betaling

De eventuele betaling voor het overnemen van het startnummer dient onderling geregeld te worden.

 

Parcours

Bekijk hier de nieuwe parcourskaarten voor 2019.

Programma

Bekijk hier het volledige programma van de NN CPC Loop Den Haag.

Scholenloop

Een inmiddels traditioneel terugkerend onderdeel tijdens de NN CPC Loop Den Haag is de Scholenloop. De Scholenloop stimuleert kinderen om te bewegen en is tevens bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de loopsport. Naast de 1 km en de 2,5 km, bestaat voor de oudere en/of meer getrainde scholieren de mogelijkheid om mee te doen aan de 5 km of 10 km. 

Shirt

Bij je inschrijving voor de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag kun je het running shirt bestellen. 

 Maattabel:

 

Startnummer

Je krijgt jouw startnummer en Tag uiterlijk in de week voor het evenement per post toegestuurd als je je voor 12 februari hebt ingeschreven en in Nederland woont. Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Je startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

 

 

Startvakken

Op basis van de door jou ingevulde verwachte eindtijd ben jij ingedeeld in één van de startvakken.
Na 12 februari is dit niet meer mogelijk en wordt je automatisch in wave 3 geplaatst. 

Studentenkorting

Studenten krijgen korting bij deelname aan de NN CPC Loop Den Haag. De korting bedraagt € 3,00 voor de NN Halve Marathon, € 2,50 voor de 10 km Loop en de € 2,00 voor de 5 km Loop Den Haag gepresenteerd door AD. 

Voorwaarden Student Runs

 • Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse HBO-instelling.
 • Als je deel wilt nemen aan de Student Runs dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn.
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement. (voor de NN Marathon Rotterdam geldt een minimale leeftijd van 20 jaar op de dag van het evenement)
Tassenafgifte

Bij het inschrijfformulier kun je de optie tassenafgifte (€ 1,-) aanvinken t/m 11 februari 2018. Op je startnummer vind je vervolgens een label die je gebruikt bij het inleveren van je tas op het Malieveld. Let op: jouw startnummer geldt bij het ophalen van je tas als bewijs. Vanaf 12 februari 2018 is het niet meer mogelijk dit te bestellen. Mocht je geen tassenafgifte label hebben besteld, dan kun je je tas in de kleedkamer laten (onbewaakt, maar wel alleen toegankelijk voor deelnemers).

 

 

Tijdlimieten
NN Halve Marathon 150 minuten
AA Drink 10 km Loop 80 minuten
AD 5 km Loop 45 minuten
Triodus Jeugdloop 2,5 km Loop 35 minuten
Ernst & Bobbie Kinderloop 1 km 25 minuten
   Tijdregistratie

Bij de NN Halve Marathon, 10 km Loop, 5 km Loop Den Haag (gepresenteerd door AD) en de Business Runs zal de BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

 

Toiletten

Toiletten bevinden zich bij de kleedgelegenheden, de start en langs het parcours. De toiletten worden verzorgd door Dixi.

Uitslagen eerdere edities

Alle uitslagen van de NN CPC Loop Den Haag staan op de dag van het evenement op de website. De bruto tijd is de officiële tijd.

Uitslagen van eerdere edities vind je hier.

Verzorging

De verzorgingsposten zijn met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) van sponsor AA Drink en water ingericht. Er is ook medische verzorging aanwezig.

Locaties verzorgingsposten NN Halve Marathon

 • Post 1: ca. 5 km
 • Post 2: ca 10 km
 • Post 3: ca. 14 km
 • Post 4: ca. 17,5 km

Locaties verzorgingsposten 10 km Loop

 • Post 1: ca. 5 km

Vrijwilligers

Dankzij de medewerking en het enthousiasme van honderden vrijwillige medewerkers kan de NN CPC Loop Den Haag elk jaar weer succesvol worden georganiseerd. Wij danken alle vrijwilligers bij voorbaat voor hun aanwezigheid en inzet. 

 

Wil je meewerken aan de organisatie van de NN CPC Loop Den Haag en de kans grijpen om het evenement van wel heel dichtbij mee te maken? Klik dan hier.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdregelement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat zal op zowel zaterdag 9 (van 10:00 uur tot 17:00 uur) als zondag 10 maart (vanaf 8:00 uur) aanwezig zijn op het Malieveld.

Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via info@cpcloopdenhaag.nl.