Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Het is op dit moment niet mogelijk om van afstand te wijzigen.

Stappenplan

 • Log in op jouw dashboard. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
 • Klik op ''race wijzigen''; 
 • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
 • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Als je na 11 februari de afstand hebt gewijzigd, kun je met je oude startnummer aansluiten bij de nieuwe afstand. Het is niet nodig om hiervoor langs het wedstrijdsecretariaat te komen.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Annuleren

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Je kunt alleen annuleren als je staat ingeschreven voor de NN Halve Marathon (21,1 km) én je een annuleringsregeling hebt afgenomen tijdens de registratie. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk tot en met 31 januari via het contactformulier te worden ingediend.

Je kunt jouw startnummer ook overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 11 februari zal jouw naam zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer. 

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Coachnummer

Hoe bestel ik een coachnummer?
Bij de gro-up Jeugdloop 1 KM en gro-up Jeugdloop 2,5 Km is het mogelijk om tijdens het inschrijven een coachnummer te bestellen. Scholen krijgen één gratis coachnummer per 10 leerlingen en hoeven geen coachnummers te bestellen. Extra coachnummers kunnen bijbesteld worden via het registratieformulier voor € 3,50. Bij de NN CPC4ALL is het coachnummer inbegrepen bij de inschrijving.

Datum

Wanneer is de NN CPC Loop Den Haag?
Zondag 10 maart 2024

 • NN Halve Marathon
 • 10 KMLoop
 • 5 KM Loop
 • gro-up Jeugdloop 2,5 KM 
 • gro-up Jeugdloop 1 Km
 • NN CPC4ALL
Limited Edition Running Shirt

Kan ik een shirt bestellen?

Je kunt tijdens het inschrijven (zolang de voorraad strekt) een Limited Edition Running Shirt bestellen voor € 27,-. 

De maattabel kun je hier vinden. Heb je je al ingeschreven? Je kunt het event shirt bestellen door in te loggen op jouw dashboard en te klikken op 'voeg producten toe'. Bestelde shirts kunnen tijdens het eventweekend opgehaald worden op het Malieveld. 

 

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep of school?
Schrijf je in via het inschrijfformulier als groep. 

Vervolgens dien je de teamleden toe te voegen of uit te nodigen voor je team. Volg daarvoor de stappen in deze handleiding.

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • NN Halve Marathon: 16 jaar 
 • 10 KM loop: 14 jaar
 • 5 KM loop: 12 jaar
 • gro-up Jeugdloop (2,5 Km): 8 t/m 12 jaar
 • gro-up Jeugdloop (1 KM): 0 t/m 10 jaar
 • NN CPC4ALL (1 KM): vanaf 4 jaar
Sluiting inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?
Je kunt je tot en met 10 maart (digitaal) inschrijven, mits deze afstand niet is uitverkocht.

Inschrijven voor de City Pier Night Walk kan tot de start op 8 maart.

Snelle lopers

Kan ik me aanmelden als snelle loper?
In het inschrijfformulier kun je jouw gelopen eindtijd aangeven of uploaden. Op basis van de opgegeven eindtijd word je in een startvak ingedeeld. Op basis van alle inschrijvingen zullen de snelste lopers vooraan ingedeeld worden.

Bekijk hier alle informatie voor snelle lopers.

Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 11 februari zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Startwaves

Hoe worden de startwaves ingedeeld?
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot 8 februari je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. De aanduiding van de vakken gebeurt middels een kleur. In welk startvak je moet starten, is op je startnummer aangeduid met de kleur van het startvak.

Snel startvak
Heb jij een finishtijd die je na 1 maart 2022 gelopen hebt en die getimed is door MyLaps? Dan kun jij in het inschrijfformulier dit aangeven zodat je in het juiste startvak komt. Als jouw uitslag niet getimed is door MyLaps, dien je een bewijs van jouw gelopen tijd te sturen naar info@cpcloopdenhaag.nl, zodat we je in juiste startvak kunnen plaatsen. Vul je bij jouw inschrijving geen verwachte eindtijd in? Dan wordt je automatisch in jet laatste startvak geplaatst. 

Om de doorstroming op het parcours te bevorderen, ben je ingedeeld in een startvak dat vermeld staat op je startnummer. Het is niet meer mogelijk om je startvak te wijzigen. Zorg dat je minimaal 15-30 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Business Runs

Waar kan ik informatie over de Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Business Runs.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid

Kan ik me ergens omkleden tijdens het evenement? 
De kleedgelegenheid is gevestigd op het evenemententerrein op het Malieveld. De kleedgelegenheid is uitsluitend toegankelijk voor deelnemers, dus niet voor begeleiders. Toegang tot de kleedgelegenheid voor aanvang en na afloop van de NN CPC Loop Den Haag is alleen mogelijk op vertoon van je startnummer. Tassenafgifte kun je voor € 2,50 bij je inschrijving bestellen tot en met 11 februari. 

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish binnen de tijdslimiet een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Medaille graveren

Kan ik mijn medaille laten graveren? 
Alle deelnemers kunnen direct na afloop van de race hun medaille laten graveren met naam en tijd. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 9,-. Indien je dit nog niet gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 11,-. De medailles van de gro-up Jeugdlopen 2,5 KM en 1 KM en de NN CPC4ALL kunnen alleen met naam gegraveerd worden (€ 5,- tijdens inschrijven, € 11,- ter plaatse).

Muziek

Is er muziek op het parcours?
Op de dag van de NN CPC Loop Den Haag staan er bij de NN Halve Marathon verschillende muziekpunten langs het parcours om je aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. Ook langs parcours van de 5 KM Loop en 10 KM Loop staan meerdere muziekpunten.
Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Neem dan contact met ons op.

Pacers

Zijn er pacers?
Klik hier voor alle informatie over de pacers.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Prijzen

Is er een prijsuitreiking?
Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille. Voor de top 3 per afstand (mannen en vrouwen) is er een podiumceremonie. Er is geen podiumceremonie bij de NN CPC4ALL.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Start en finish

Waar zijn de start en finish?
Klik hier voor alle informatie over de start en finish.

Startnummer ophalen

Krijg ik mijn startnummer toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Startnummer ophalen
Je kan je startbewijs ophalen op het Malieveld op onderstaande tijden.

 • Zaterdag 9 maart: 10.00 uur - 17.00 uur
 • Zondag 10 maart: Vanaf 08.00 uur

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen


Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Tassenafgifte

Kan ik mijn tas ergens afgeven tijdens het evenement? 
Tijdens jouw inschrijving kun je in het inschrijfformulier kun je de optie tassenafgifte (€ 2,50) bestellen t/m 11 februari. Op je startnummer vind je vervolgens een label die je gebruikt bij het inleveren van je tas op het Malieveld. Let op: jouw startnummer geldt bij het ophalen van je tas als bewijs.


Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij de NN Halve Marathon, 10 KM Loop, 5 KM Loop en de Business Runs zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdsaanduiding

Waar staan de kilometers aangegeven?
Tijdens de NN Halve Marathon staan op de volgende punten klokken:

 • Start
 • Elk 5 kilometerpunt
 • Finish

Tijdens de 10 KM Loop vind je op de volgende punten klokken:

 • Start
 • Finish

Deelnemers aan de 5 KM Loop zien onderweg op de volgende punten klokken staan:

 • Start
 • Finish
Tijdslimieten

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • NN Halve Marathon: 2 uur en 30 minuten 
 • 10 KM Loop: 1 uur en 20 minuten
 • 5 KM Loop: 45 minuten
 • gro-up Jeugdloop (2,5 KM): 20 minuten
 • gro-up Jeugdloop (1 KM): 15 minuten
 • NN CPC4ALL (1 KM): 20 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

 

Wat is de tijdslimiet op de NN Halve Marathon?

     

Afgelegde afstand

1ste loper

Tijdslimiet

Kilometer 1

14:02:52

14:34:10

Kilometer 2

14:05:44

14:41:20

Kilometer 3

14:08:36

14:48:30

Kilometer 4

14:11:28

14:55:40

Kilometer 5

14:14:20

15:02:50

Kilometer 6

14:17:12

15:10:00

Kilometer 7

14:20:04

15:17:10

Kilometer 8

14:22:56

15:24:20

Kilometer 9

14:25:48

15:31:30

Kilometer 10

14:28:40

15:38:40

Kilometer 11

14:31:32

15:45:50

Kilometer 12

14:34:24

15:53:00

Kilometer 13

14:37:16

16:00:10

Kilometer 14

14:40:08

16:07:20

Kilometer 15

14:43:00

16:14:30

Kilometer 16

14:45:52

16:21:40

Kilometer 17

14:48:44

16:28:50

Kilometer 18

14:51:36

16:36:00

Kilometer 19

14:54:28

16:43:10

Kilometer 20

14:57:20

16:50:20

Kilometer 21 - Finish

15:00:12

16:57:30

     

Totaaltijd

01:00:00

02:30:00

 

Wat is de tijdslimiet op de 10 km loop?

     

Afgelegde afstand

1ste loper

Tijdslimiet

Kilometer 1

12:02:55

12:35:00

Kilometer 2

12:05:50

12:43:00

Kilometer 3

12:08:45

12:51:00

Kilometer 4

12:11:40

12:59:00

Kilometer 5

12:14:35

13:07:00

Kilometer 6

12:17:30

13:15:00

Kilometer 7

12:20:25

13:23:00

Kilometer 8

12:23:20

13:31:00

Kilometer 9

12:26:15

13:39:00

Kilometer 10 - Finish

12:29:10

13:47:00

     

Totaaltijd

00:29:00

01:20:00

 

Wat is de tijdslimiet op de 5 km loop?

Afgelegde afstand

1ste loper

Tijdslimiet

Kilometer 1

11:02:55

11:24:00

Kilometer 2

11:05:50

11:33:00

Kilometer 3

11:08:45

11:42:00

Kilometer 4

11:11:40

11:51:00

Kilometer 5 - Finish

11:14:35

12:00:00

     

Totaaltijd

00:15:00

00:45:00

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de start, om de 2,5 km langs het parcours 
en bij de finish.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Tijdens de NN CPC Loop Den Haag zijn de verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (Isotone sportdrank) en water ingericht. 

Locaties verzorgingsposten NN Halve Marathon (21,1 km)

 • Post 1: ca. 5 km
 • Post 2: ca 10 km
 • Post 3: ca. 14 km
 • Post 4: ca. 17,5 km

Locaties verzorgingsposten 10 KM Loop

 • Post 1: ca. 5 km

Verzorging 5 KM loop, gro-up Jeugdloop (2,5 KM en 1 KM)
Direct na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA Drink-Iso Lemon.
 

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

App

Is er een app?
In aanloop naar het evenement wordt de CPC app vernieuwd. In deze app:

 • Kunnen je vrienden je volgen via de live-tracking functie (kort voor het evenement voegen wij alle deelnemers toe);
 • Kun je alle belangrijke informatie en updates vinden;
 • Kun je selfies maken met onze selfiefilters.

Download hier de gratis app voor Android
Download hier de gratis app voor iOS

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de helpdesk (uitgifte startnummers). Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag?
Het goede doel dit jaar is KWF Kankerbestrijding. Klik hier voor alle informatie over het goede doel.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Maak het jezelf en jouw supporters gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Den Haag van! Denhaag.info biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.