Het verhaal van Mandy
“Je hebt van die mensen die zijn geboren om hard te lopen. En ik ben er duidelijk één van de andere soort.” Mijn hardloopcarrière bestond tot voor kort vooral uit goede voornemens, rennen met Evy en dat dan weer voortijdig opgeven. Om het maanden later vol goede moed weer opnieuw te proberen.

Totdat ik me drie en een half jaar geleden opgaf voor zo’n beginnersgroepje. In tien lessen 5 km leren lopen. Aan één stuk. Dat leek me eerlijk gezegd nog een fikse brug te ver, maar ik ging ervoor. De betaalde trainingen bleken een goede stok achter de deur en het rennen in groepsverband maakte dat ik het steeds leuker begon te vinden.

Na die eerste cursus volgden er meer en leek het ons ook leuk om ons eens op te geven voor wat ‘loopjes’. En dat bleek de beste drive om het deze keer wél vol te houden. Ineens was het lopen zelf geen doel op zich meer, maar had ik echt iets om voor te trainen.

In geen miljoen jaar had ik kunnen bedenken dat ik ooit de kwart Marathon Rotterdam en zelfs de 15 kilometer van de DSW Bruggenloop zou kunnen rennen. Mijn tijden waren verre van top, maar die ruimte voor verbetering zorgde juist voor nog meer motivatie. Enthousiast schreef ik me in voor nieuwe hardloopevenementen, waaronder de NN CPC Loop Den Haag. 2020 zou míjn (hardloop)jaar worden. Helaas dacht ‘tante Corrie’ daar anders over. En met het cancelen van al die leuke evenementen, verdween ook mijn motivatie om zelf te lopen steeds meer.

Maar ruim twee jaar later gaat het dan eindelijk toch echt gebeuren. Samen met mijn allerliefste hardloopmaatje Susan van Boxtel loop ik op 25 september de NN CPC loop Den Haag. En met mijn Scheveningse roots wordt dat natuurlijk extra genieten!

#BeInspired bij Ron

De passie voor hardlopen zit bij Ron in de familie.

"Mijn dochter en schoonzoon stonden voorafgaande jaren met de scouting Ferguson water uit te delen. Het is een gezellige sfeer in Den Haag en leuk om mee te doen. Mijn zoon liep nét voor Corona alle 3 de afstanden. Ik denk dat ik dit jaar de 5K en de 10K ga lopen. Mijn zoon loopt met zijn 31 jaar vele malen sneller dan zij 62 jarige Pa. Maar we gaan er wel weer samen naar toe."

Het verhaal van Xiaolu

Mijn man Peter was altijd een grote fan van hardlopen. Toen hij jong was liep hij graag door de maïsvelden in zijn kleine dorp in Limburg. Toen hij volwassen werd en emigreerde uit Nederland, nam hij zijn liefde voor hardlopen met hem mee. Hardlopen voelde voor hem als thuis en hielp hem iedere dag door. Elke keer dat hij ging hardlopen, zei hij “Laten we samen gaan”, maar ik zei altijd nee omdat ik niet hield van hardlopen.

Peter is in 2015 onverwachts overleden. Ik voelde me gebroken en kon het leven zonder hem niet voorstellen. Ik miste hem intens en er waren dagen dat ik me af vroeg of ik zo wel door kon gaan. Op een dag, op mijn slechtste moment, trok ik een paar oude hardloopschoenen aan en liep ik zijn route door de maïsvelden. Ik voelde de hele tijd spijt dat ik niet met hem had gelopen toen hij me daarom vroeg. Maar ik wist dat hij zou zeggen “Nu loop je in ieder geval met me mee”. Dus ging ik de volgende dag weer. En die erna. Er gebeurde iets bijzonders, tijdens het hardlopen voelde ik een connectie tussen mezelf en Peter. In hardlopen vond ik datgene dat me gered heeft. Ik loop in zijn herinnering. Ik weet dat hij naar me kijkt, met twee marathon en nu mijn tweede CPC Loop, en trots zou zijn. We lopen eindelijk samen.

Het verhaal van Astrid

In 2015 ben ik met een conditie van nul begonnen met hardlopen. Nog altijd ben ik een langzame loper die geen 5km binnen de 30 minuten haalt, maar dat heeft me er nooit van weerhouden om mee te doen met evenementen, waaronder ook al een paar eerdere edities van de City Pier City. Ik wil een inspiratie zijn voor de langzame lopers, want voor iedere finisher is het een goede prestatie. De enige concurrentie ben jijzelf!

Voor deze editie heb ik me in maart 2021 ingeschreven voor de 10km, met eigenlijk als doel dit later nog te veranderen naar mijn droom: mijn eerste halve marathon. Helaas kreeg ik begin dit jaar corona, waardoor mijn conditie van het beste wat het in tijden was geweest, veranderde naar het slechtste dat het in tijden was geweest. Om vervolgens twee maanden later ook nog eens overwerkt op de bank te zitten.

Nu deze twee tegenslagen gelukkig achter de rug zijn, is mijn reden voor #BEINSPIRED om te laten zien dat ik nog kán hardlopen en die 10km te halen, ondanks dat ik er waarschijnlijk de hele 1 uur en 20 minuten voor nodig ga hebben. 🙂 De halve marathon? Die komt nog wel! Ik ga nu vooral genieten in september!

Het verhaal van Robert

De CPC is waar ooit mijn passie voor hardlopen is begonnen. Waar ik in 2016 wilde bewijzen dat ik in staat zou zijn om 21,1K te lopen, is lopen inmiddels onderdeel van mijn identiteit geworden. Door het lopen heb ik veel mooie, inspirerende mensen ontmoet en ben ik zelf ook een betere versie van mezelf geworden. Daar ben ik de uitdaging die de CPC mijn bood enorm dankbaar voor. Voor mij dus een nobrainer om ook dit jaar aan de start te staan. Ik hoop andere via het lopen ook te inspireren en motiveren om doelen te stellen, grenzen op te zoeken en alles uit zichzelf te halen.


46e editie NN CPC Loop Den Haag verplaatst naar 25 september 2022

Door de aanhoudende onzekerheid rondom COVID-19 hebben we besloten de 46e editie van de NN CPC Loop Den Haag te verplaatsen naar 25 september 2022.

Lees meer