Loopfeest
De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de residentie en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie. Met afstanden tot en met de halve marathon staat het evenement bekend als voorjaarsklassieker.

Wilbert Lek, Directeur NN CPC Loop Den Haag: “Naast de komst van topatleten uit binnen en buitenland, kijk ik ernaar uit om tienduizenden sporters te verwelkomen aan de start van de diverse afstanden. Met naast de NN Halve Marathon ook een 5 KM en 10 KM Loop bieden we iedere recreatieve hardloper een mooie uitdaging.”

Alle afstanden starten en finishen bij het Malieveld. De parcoursen lopen door de met veel publiek gevulde straten van Den Haag. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, gaat van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Programma
De 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 10 maart om 9.15 uur met de gro-up Jeugdloop van 1 km. Hierna volgen de NN CPC4ALL van 1 km (10.00 uur), de gro-up Jeugdloop van 2,5 km (10.30 uur), de 5 KM Loop (11.00 uur), de 10 KM Loop (12.00 uur) en de NN Halve Marathon (14.00 uur).

Daarnaast kan er vrijdag 8 maart worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk (start tussen 18.00 en 18.30 uur), een gezellige avondwandeling van 8 of 12 kilometer.

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen via https://www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven/