James Rungaru wint de 44e NN CPC Loop Den Haag in 59:38

11-3-2018

James Rungaru wint de 44e NN CPC Loop Den Haag in 59:38 en loopt daarmee de 6e wereld seizoentijd. Leonard Langat volgt vlak daarachter in 59:41 en Dominic Kiptarus wordt 3e in 1:00:07.

Een brede kopgroep van acht man noteerde een stabiele eerste 10 km en daarmee werd de basis gelegd voor een snelle finishtijd. Net voor de boulevard op Scheveningen pakte Keniaan James Rungaru de leiding en alleen zijn landgenoot Leonard Langat wist bij te blijven. In de laatste kilometers volgde een spannend slot en toen beide atleten de befaamde Boorlaan op liepen bleek een voorsprong van 3 seconden genoeg voor de overwinning voor Rungaru. Met zijn tijd van 59:38 noteerde hij een persoonlijk record en de zesde wereldseizoentijd. Leonard Langat noteerde een knappe 59:41. Keniaan Dominic Kiptarus kwm als derde in 1:00:07 over de finish.

Lees meer

Download onze vernieuwde app

20-2-2018

Download of update onze vernieuwde app! Met 'Live tracking' ben je realtime te volgen tijdens de race. Later voegen wij alle deelnemers toe die er nog niet in staan.

Downloads

Lees meer

Outsiders maken topdeelnemersveld NN CPC Loop Den Haag compleet

19-2-2018

Na de bekendmaking van vier Keniaanse topatleten op de NN Halve Marathon voegt de organisatie van de 44e NN CPC Loop Den Haag vier belangrijke outsiders toe aan het internationale topdeelnemersveld. De sterke Ethiopiërs Andamlak Berta (59.51) en Dawit Wolde (1.00.46) hebben zich beiden al bij grote internationale evenementen op de kaart gezet. Wolde won zelfs twee keer de halve marathon van Egmond. Op het snelle parcours in Den Haag zien zij kansen om hun persoonlijke records aan te scherpen.

 

Lees meer

Meld je gratis aan voor het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World

9-2-2018

In samenwerking met de NN CPC Loop Den Haag zal het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World team ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen op de halve marathonafstand. 

Meld je hier aan

 

Lees meer

Topdeelnemersveld met Keniaanse favorieten bij NN CPC Loop Den Haag

8-2-2018

De 44e NN CPC Loop Den Haag pakt dit jaar uit met vier sterke kanshebbers voor de overwinning op de snelle NN Halve Marathon. Traditioneel is het evenement elk jaar terug te vinden in de top-10 van snelste wereldtijden. Met deze vier Kenianen, die allemaal al vaker een internationaal aansprekende tijd van binnen het uur hebben gelopen, staat er wederom een topdeelnemersveld aan de start in Den Haag.

Lees meer

Khalid Choukoud loopt thuiswedstrijd bij 44e NN CPC Loop Den Haag

23-1-2018

De 31-jarige Khalid Choukoud start op zondag 11 maart op de halve marathon bij de NN CPC Loop Den Haag. Choukoud ziet CPC als uitstekende laatste test in zijn voorbereiding op de NN Marathon Rotterdam.

De NN CPC Loop Den Haag staat internationaal bekend om de snelle tijden. Naast het aansprekende parcours zorgt ook het thuispubliek voor extra motivatie bij de Hagenees. Vorig jaar kwam Choukoud als snelste Nederlander over de finish en in 2014 werd hij zelfs Nederlands Kampioen op de halve marathon in Den Haag. Choukoud werkt via de NN CPC Loop Den Haag toe naar zijn topvorm om op 8 april in Rotterdam een nieuw persoonlijk record te lopen.

 

Lees meer

Parcourskaarten 2018

18-1-2018

De definitieve parcourskaarten voor 2018 staan nu online!

Ga naar parcoursen

Lees meer

Burgemeester Pauline Krikke geeft het startschot van de NN Halve Marathon

15-1-2018

Op zondag 11 maart geeft Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, het startschot van de NN Halve Marathon.  

Pauline Krikke is burgemeester van Den Haag sinds 17 maart 2017. Zij werd op 9 mei 1961 geboren in Sneek. Ze studeerde in Amsterdam en werd in die tijd ook lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In 1986 startte ze op 25-jarige leeftijd een evenementenbureau.

Namens de VVD nam ze in 1994 zitting in de gemeenteraad van Amsterdam. In 1996 werd ze wethouder voor Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 werd ze herkozen als wethouder en wisselden haar portefeuilles naar Economische Zaken en Werkgelegenheid, Bouwen, Wonen en Economie. In die periode leidde zij vele internationale handelsdelegaties met Amsterdamse bedrijven en instellingen.

Lees meer