Nieuws

De inschrijving is geopend!

De inschrijving voor de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag is open! Vanaf vandaag kun jij je inschrijven voor de volgende onderdelen:

 • NN Halve Marathon
 • 10 km Loop
 • 5 km Gepresenteerd door AD
 • Triodus Jeugdloop 2.5 km
 • Ernst & Bobbie Kinderloop 1 km
 • Business Runs
 • CPC4all
Bekijk hier alle onderdelen en schrijf je in!

Inschrijven

Nieuw onderdeel: CPC For All

Speciaal voor deze jubileumeditie wordt er een CPC 4 All georganiseerd. Minder validen mogen deelnemen aan dit onderdeel. De route gaat over hetzelfde parcours als de 1 km. Het is een unieke loopbelevenis op alternatieve wijze. Deelnemers mogen zich voortbewegen middels een loopfiets mits het een hulpmiddel is om zich te kunnen bewegen.

Lees meer

James Rungaru wint de 44e NN CPC Loop Den Haag in 59:38

James Rungaru wint de 44e NN CPC Loop Den Haag in 59:38 en loopt daarmee de 6e wereld seizoentijd. Leonard Langat volgt vlak daarachter in 59:41 en Dominic Kiptarus wordt 3e in 1:00:07.

Een brede kopgroep van acht man noteerde een stabiele eerste 10 km en daarmee werd de basis gelegd voor een snelle finishtijd. Net voor de boulevard op Scheveningen pakte Keniaan James Rungaru de leiding en alleen zijn landgenoot Leonard Langat wist bij te blijven. In de laatste kilometers volgde een spannend slot en toen beide atleten de befaamde Boorlaan op liepen bleek een voorsprong van 3 seconden genoeg voor de overwinning voor Rungaru. Met zijn tijd van 59:38 noteerde hij een persoonlijk record en de zesde wereld seizoentijd. Leonard Langat noteerde een knappe 59:41. Andere Keniaan Dominic Kiptarus kwam als derde in 1:00:07 over de finish.

James Rungaru wint de 44e NN CPC Loop Den Haag in 59:38

Outsiders maken topdeelnemersveld NN CPC Loop Den Haag compleet

Na de bekendmaking van vier Keniaanse topatleten op de NN Halve Marathon voegt de organisatie van de 44e NN CPC Loop Den Haag vier belangrijke outsiders toe aan het internationale topdeelnemersveld. De sterke Ethiopiërs Andamlak Berta (59.51) en Dawit Wolde (1.00.46) hebben zich beiden al bij grote internationale evenementen op de kaart gezet. Wolde won zelfs twee keer de halve marathon van Egmond. Op het snelle parcours in Den Haag zien zij kansen om hun persoonlijke records aan te scherpen.

De 24-jarige Japhet Korir uit Kenia liep vorig jaar 1.00.08 in Lille. Met zijn huidige vorm ziet ook dit jonge talent volop kansen om op zondag 11 maart voor het eerst onder het uur te duiken. Een andere veelbelovend talent, de 20-jarige Keniaan Alfred Barkach, liep vorig jaar met 27.33 de vijfde mondiale tijd op de 10 km. In Den Haag wordt veel verwacht van zijn debuut op de halve marathon.

Bij de vrouwen lijkt het eveneens een open strijd te worden. De Zwitserse winnares uit 2015, Maja Neuenschwander, heeft op papier de snelste tijd van 1.11.08. De Ethiopische Zewdnesh Ayele is haar grootste concurrent met een persoonlijk record van 1.11.36. Zij gaan de strijd aan met Sara Ramadhani Makera uit Tanzania (1.13.19) en de Keniaanse Genet Gashie Beyene (1.16.22).


Download onze vernieuwde app

Download of update onze vernieuwde app! Met 'Live tracking' ben je realtime te volgen tijdens de race. Later voegen wij alle deelnemers toe die er nog niet in staan.

Downloads

Download onze vernieuwde app

Meld je gratis aan voor het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner’s World

In samenwerking met de NN CPC Loop Den Haag zal het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World team ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om lopers naar hun gewenste droomtijd te hazen op de halve marathonafstand. 

Meld je hier aan

Pacers zijn tempobegeleiders, die door hun ruime wedstrijdervaring de afstand, omstandigheden en het tempo perfect aanvoelen. Hierdoor zijn ze in staat heel gelijkmatig naar de finish te lopen. Om jou door de moeilijke momenten heen te slepen, laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je moed in te spreken en voorzien ze je van tips en adviezen van onschatbare waarde.

De groepen deelnemers worden verdeeld onder geplande streeftijden. Per groep lopen bij de NN CPC Loop Den Haag twee of drie pacers mee. Zij zijn duidelijk herkenbaar aan hun witte NN-tenue en aan hun uiting met de streeftijd met de logo’s van Nationale-Nederlanden en Runner’s World erop.

Aan je deelname aan het Nationale-Nederlanden Pacing Team powered by Runner's World team zijn - buiten de gebruikelijke inschrijfgelden voor het evenement zelf - geen extra kosten verbonden.


Topdeelnemersveld met Keniaanse favorieten bij NN CPC Loop Den Haag

De 44e NN CPC Loop Den Haag pakt dit jaar uit met vier sterke kanshebbers voor de overwinning op de snelle NN Halve Marathon. Traditioneel is het evenement elk jaar terug te vinden in de top-10 van snelste wereldtijden. Met deze vier Kenianen, die allemaal al vaker een internationaal aansprekende tijd van binnen het uur hebben gelopen, staat er wederom een topdeelnemersveld aan de start in Den Haag.

Stephen Kibet (31), winnaar in 2014, krijgt startnummer 1 op de startlijst. Kibet soleerde destijds in 58:54 naar de finish en zijn tijd in Den Haag is nog steeds zijn persoonlijk record. Ook Vincent Rono (27) is bekend met het snelle Haagsche parcours. Rono heeft meerdere malen als pacer deelgenomen en kent de route door en door. Vorig jaar liep hij zijn persoonlijk record (59:27) en in april staat hij aan de start van de NN Marathon Rotterdam. Het kwartet wordt compleet gemaakt met landgenoten Kenneth Kipkemoi (59:01) en Leonard Langat (59:18).

 • 1. Stephen Kibet (Ken) - 58:54
 • 2. Kenneth Kipkemoi (Ken) - 59:01
 • 3. Leonard Langat (Ken) - 59:18
 • 4. Vincent Rono (Ken) - 59:27

Topdeelnemersveld met Keniaanse favorieten bij NN CPC Loop Den Haag

Khalid Choukoud loopt thuiswedstrijd bij 44e NN CPC Loop Den Haag

De 31-jarige Khalid Choukoud start op zondag 11 maart op de halve marathon bij de NN CPC Loop Den Haag. Choukoud ziet CPC als uitstekende laatste test in zijn voorbereiding op de NN Marathon Rotterdam.

De NN CPC Loop Den Haag staat internationaal bekend om de snelle tijden. Naast het aansprekende parcours zorgt ook het thuispubliek voor extra motivatie bij de Hagenees. Vorig jaar kwam Choukoud als snelste Nederlander over de finish en in 2014 werd hij zelfs Nederlands Kampioen op de halve marathon in Den Haag. Choukoud werkt via de NN CPC Loop Den Haag toe naar zijn topvorm om op 8 april in Rotterdam een nieuw persoonlijk record te lopen.

Jill Holterman snelste Nederlandse vrouw

Bij het Nederlandse vrouwenveld voert Jill Holterman (26) de atletenlijst aan. Holterman liep deze maand in Egmond een nieuw persoonlijk record (1.15.21) en ziet de NN CPC Loop Den Haag als ideale volgende stap om dat verder aan te scherpen. Holterman is de laatste maanden in absolute topvorm. Ze wist eind vorig jaar ook persoonlijke records te lopen op de 10 km (Utrecht, 33.35) en 10 EM (Amsterdam, 55.53).


Parcourskaarten 2018

De definitieve parcourskaarten voor 2018 staan nu online!

Ga naar parcoursen

Parcourskaarten 2018

Burgemeester Pauline Krikke geeft het startschot van de NN Halve Marathon

Op zondag 11 maart geeft Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, het startschot van de NN Halve Marathon.  

Pauline Krikke is burgemeester van Den Haag sinds 17 maart 2017. Zij werd op 9 mei 1961 geboren in Sneek. Ze studeerde in Amsterdam en werd in die tijd ook lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In 1986 startte ze op 25-jarige leeftijd een evenementenbureau.

Namens de VVD nam ze in 1994 zitting in de gemeenteraad van Amsterdam. In 1996 werd ze wethouder voor Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 werd ze herkozen als wethouder en wisselden haar portefeuilles naar Economische Zaken en Werkgelegenheid, Bouwen, Wonen en Economie. In die periode leidde zij vele internationale handelsdelegaties met Amsterdamse bedrijven en instellingen.

In september 2001 werd Pauline Krikke burgemeester van Arnhem. In 2007 werd ze voor nog eens 6 jaar herbenoemd. Van 2003 tot 2007 maakte zij ook deel uit van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Na 2 volledige termijnen besloot zij geen derde termijn te willen als burgemeester. In juli 2013 stopte ze in Arnhem. Naast haar burgemeesterschap zette zij zich van 2005 tot 2013 met overtuiging in als lid van het bestuur van het internationale Rode Kruis/Rode Halve Maan.

Na haar burgemeesterschap vestigde Pauline Krikke zich als zelfstandig consultant en toezichthouder voor overheid en bedrijfsleven. Vanaf oktober 2014 was zij algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Haar hart bleef echter kloppen voor de publieke zaak. Dat bracht haar ertoe in mei 2015 lid te worden van de Eerste Kamer. Dat lidmaatschap legde ze neer toen ze op 17 maart 2017 werd geïnstalleerd als burgemeester van Den Haag.

 


City Pier Night Walk geopend!

De inschrijving voor de eerste editie van deze bijzondere wandeltocht is geopend!

Loop mee op vrijdagavond 9 maart tijdens een sfeervolle avondwandeling van circa 10 km door de verlichte straten van Den Haag die eindigt middenin de spectaculaire Ringen aan Zee.

Meer informatie en inschrijven

City Pier Night Walk geopend!

Het speciale CPC-shirt

Ons speciale CPC-shirt, met daarop alle wijken van Den Haag, is gespot in Scheveningen  Ben je het shirt vergeten te bestellen bij je inschrijving? Log dan in op jouw account het voeg het item alsnog toe.


De inschrijving is geopend!

De 44e editie van de NN CPC Loop Den Haag is geopend! Ben jij erbij? Schrijf je nu in!

De inschrijving is geopend! (2)