Dit is de aftermovie van de 48e NN CPC Loop Den Haag

14-3-2024

Geniet nog even na van alle hoogtepunten van de 48e NN CPC Loop Den Haag met de officiële aftermovie.

Lees meer
aftermovie 2024

48ste NN CPC Loop Den Haag met veel hoogtepunten

10-3-2024

Het Nederlands record op de halve marathon van Abdi Nageeye vormde het sportieve hoogtepunt van de zeer geslaagde 48ste NN CPC Loop Den Haag. Met onder meer ook een imponerend eerbetoon aan de tragisch om het leven gekomen Keniaanse atleet Kelvin Kiptum en een cheque van €327.518,-  voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

Zodra hij in recordtijd als winnaar over de finish is gestapt, omhult Abdi Nageeye zich trots met de Nederlandse vlag. Met een tijd van 1.00.21 heeft hij zijn eigen nationale record op de 21,1 kilometer met drie seconden aangescherpt. ,,Het liefst was ik onder het uur gedoken, maar vanwege lichte darm- en hamstringklachten wilde ik mij niet forceren.’’

Lees meer
sfeerverslag 2024

Abdi Nageeye schenkt NN CPC Loop Den Haag Nederlands record

10-3-2024
Susan Chembai snelste vrouw

Abdi Nageeye heeft met een Nederlands record de 48ste NN CPC Loop Den Haag extra glans gegeven. De beste wegatleet van ons land won de halve marathon van de traditionele openingsklassieker in 1.00.21. Daarmee verbeterde hij, ondanks darm- en hamstringklachten, zijn eigen record met drie seconden

 

Lees meer
Abdi Nageeye schenkt NN CPC Loop Den Haag Nederlands record

Weersverwachting voor aankomende zondag

8-3-2024

Update 9 maart
Zondag wordt een geweldige dag om hard te lopen in Den Haag! Verwacht een droge dag met een mix van zon en wat lichte bewolking. De temperatuur is in de ochtend 8 graden en loopt geleidelijk op naar een heerlijke 12 graden in de middag. Er waait een matige wind uit het oosten, waardoor het frisser kan aanvoelen aan de kust. Kortom, perfect weer om lekker hard te lopen en aan te moedigen.
Weersverwachting wordt voorzien door Ed Aldus

Lees meer
Weersverwachting voor aankomende zondag

Minuut stilte ter ere van Kelvin Kiptum voor start NN Halve Marathon

7-3-2024

Tijdens de NN CPC Loop zal er voorafgaand aan de start van de NN Halve Marathon een minuut stilte zijn ter ere van Kelvin Kiptum.

Op 11 februari 2024 kwam Kelvin Kiptum, de huidig wereldrecordhouder op de marathon, bij een auto-ongeluk in Kenia om het leven. Hij liet daarmee zijn vrouw en twee kinderen achter. Ook zijn coach Gervais Hakizimana overleed bij het ongeval. Golazo begeleidde Kiptum sinds 2018. In 2020 stond Kelvin Kiptum aan de start van de NN CPC Loop Den Haag. Hier werd hij 2e achter Dawit Wolde die deze editie weer aan de start staat.

Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levendig te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen is de Kelvin Kiptum Foundation opgericht.

Lees meer
MINUUT STILTE TER ERE VAN KELVIN KIPTUM

Met je startnummer gratis naar het museum

22-2-2024
Met dank aan Nationale-Nederlanden

Op 10 maart is het zover. Dan gaat de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag van start. Alle afstanden zijn inmiddels uitverkocht dus het belooft een groots evenement te worden met meer dan 35.000 deelnemers.  Voor zo’n groot evenement moet je als deelnemer natuurlijk de beste voorbereiding hebben. Om hierbij te helpen biedt de Nationale-Nederlanden, supporter van alle hardlopers en partner van het Mauritshuis, Kunstmuseum Den Haag en het Nationaal Archief, als laatste trainingsrondje een speciale actie aan voor alle deelnemers.

Lees meer
Met je startnummer gratis naar het museum

Susan Chembai aast op zege én parcoursrecord tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag

21-2-2024
Ook Anne Luijten, huidige nationaal kampioen halve marathon, aan de start

Susan Chembai is tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart de grote favoriete bij de vrouwen. De 24-jarige Keniaanse wil haar optreden op de NN Halve Marathon extra glans geven met een parcoursrecord. De snelste tijd ooit door een atlete gelopen in de hofstad staat sinds 2000 op naam van Lornah Kiplagat. De Nederlandse triomfeerde destijds in 1.06.56.

Chembai is een veelbelovende atlete die elk jaar grote progressie boekt. Ze verbeterde haar persoonlijk record op de halve marathon van 1.13.22 (2021, Verona) via 1.11.34 (2022, Lissabon) tot 1.09.26 (2023, Kopenhagen). Op het aantrekkelijke en snelle parcours van de NN CPC Loop Den Haag wil ze zichzelf opnieuw nadrukkelijk overtreffen. Vorig jaar viel ze ook op met een pr van 52.48 tijdens de CZ Tilburg Ten Miles.

Lees meer
Susan Chembai 48ste NN CPC Loop Den Haag

DOWNLOAD DE OFFICIËLE EVENTAPP

15-2-2024

Voor de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers mogelijk om hun favoriete deelnemers te volgen. Door middel van pushnotificaties worden de tussentijden van de gevolgde hardloper gedeeld. Zo kan de prestatie op afstand gevolgd worden. Via de app kunnen op 10 maart de deelnemers aan de 5km loop, 10km loop en NN Halve Marathon gevolgd worden. De uitslagen van deze onderdelen zijn hier ook te vinden.

Lees meer
DOWNLOAD DE OFFICIELE EVENTAPP