Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020

Het grootste Nederlandse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking komt naar Den Haag! Op 12, 13 en 14 juni 2020 zal de Hofstad in het teken staan van de Special Olympics Nationale Spelen! Op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. De grootse opening zal plaats vinden in een bomvol ADO Den Haag stadion met het binnenbrengen van de vlam, het afleggen van de Special Olympics-eed en spectaculaire optredens!

Uniek
In Nederland wordt om de twee jaar de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd. Voor de deelnemers een onvergetelijke gebeurtenis. Drie dagen lang maken zij onderdeel uit van een waar Special Olympics sportfeest! Het doel is duidelijk: stimuleren dat álle verstandelijke beperkte Hagenaars gaan sporten en bewegen. En dat zo veel mogelijk stadgenoten zich daarbij betrokken voelen!

Word supporter
Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 maken zo’n 2.000 sporters met een verstandelijke beperking hun opwachting. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en supporters. Iedereen kan supporter worden: zo kun je voor €5 bijdragen aan een medaille, zorg je er met €25 voor dat een sporter een hele dag kan deelnemen aan het toernooi en verzorg je met een gift van €250 het volledige sportweekend van een deelnemer. Men kan zelfs een heel team steunen! Klik hier om supporter te worden van één G-sporter of een heel team!

Volgens directeur Sandra van Koningsbrugge, ben je ook al supporter als je de deelnemers komt toejuichen: “Sporters met een verstandelijke beperking vormen een prachtig voorbeeld voor anderen en verdienen het podium dat Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 hen biedt. We hopen dat de inwoners van Den Haag dit evenement omarmen en supporter worden van deze fantastische groep sporters. Dit kan door een financiële bijdrage te leveren, maar óók door het evenement te delen via social media of als toeschouwer aanwezig te zijn. Alle steun wordt zeer gewaardeerd.


Inschrijving voor de 46e editie van de NN CPC Loop Den Haag is geopend

De Inschrijving voor de NN CPC Loop Den Haag is geopend. De 46e editie vindt eenmalig plaats in het najaar: zondag 26 september 2021. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.

Lees meer