Goede doel


En dat helpt!

  • 45% van alle kinderen wereldwijd namen in 2016 deel aan onze vaccinatiecampagnes
  • 47 miljoen kinderen kregen de afgelopen drie jaar leermiddelen van ons
  • 2,5 miljoen kinderen werden in 2016 behandeld tegen ondervoeding
  • > 1miljoen kinderen profiteerden sinds 2006 van ons partnership met de FC Barcelona Foundation om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren door middel van sport

We zijn er ook voor Nederlandse kinderen
Als groepen kinderen in Nederland op de een of andere manier in de verdrukking komen, komt UNICEF Nederland op voor hun rechten. Zo vragen we in Nederland onder andere aandacht voor kinderhandel en de situatie van asielzoekerskinderen. Daarnaast zijn we medeoprichter van het Kinderrechtencollectief, dat de Nederlandse regering op het gebied van kinderrechten kritisch volgt.


Jij en de CPC, de CPC en UNICEF, jij en kinderen
De opbrengst van de CPC 2020 gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving. Want iedereen wil dat deze kinderen, ondanks het conflict en de vaak traumatische vlucht, zich kunnen blijven ontwikkelen en kansen krijgen op een betere toekomst. UNICEF regelt dat daadwerkelijk door het beiden van onderwijs. Onderwijs biedt kinderen deze mogelijkheid, maar is zoveel meer. Het geeft opnieuw structuur in hun leven, een gevoel van veiligheid en een moment van ontspanning met leeftijdsgenootjes. Kinderen op de vlucht geven vaak zelf aan dat ze niets liever willen dan weer naar school gaan. Door mee te doen aan de CPC kun je ze die mogelijkheden bieden. 

Wat doet UNICEF?
UNICEF zorgt voor tijdelijke en veilige noodlokalen die in één handomdraai worden neergezet op plekken waar kinderen zich bevinden. Daarnaast verstrekt UNICEF zogeheten school-in-a-boxen waarin al het leermateriaal zit zodat kinderen o.a. in deze noodlokalen alsnog onderwijs kunnen krijgen. Kinderen worden goed begeleid en krijgen indien nodig psychosociale hulp om hun trauma’s te verwerken. Wij geloven dat we zo ook deze kinderen een basis geven om weer verder te kunnen. Want onderwijs geeft hoop en toekomstperspectief voor kinderen, hun familie en Syrië zelf.


Doe mee! Start een actie 

tekst deel 2