Dit wordt mijn jaar!


Toch had Leonie behoefte aan een sport die zij elk moment van de dag kon beoefenen en waarbij ze geen last had van bepaalde openingstijden. “Mijn vriend deed al langere tijd aan hardlopen (hij deed vorig jaar mee aan de NN Marathon Rotterdam). Hij heeft mij geïnspireerd om te beginnen met hardlopen. Ik ben pas vanaf september begonnen, en ik vind het heerlijk!

Leonie staat op zondag 8 maart aan de start staat van de NN CPC Loop Den Haag, haar allereerste hardloopwedstrijd ooit! Toch is dit niets in vergelijking met de fysieke uitdaging die in de tweede helft van dit jaar op haar te wachten staat. “Ik ga vanaf oktober 2020 voor een half jaar lang naar Nieuw Zeeland, om daar de Te Araroa Trail te lopen. 3.000 km hiken, van het meest noordelijke puntje van NZ naar het meest zuidelijke puntje. Hier ga ik ongeveer 5 maanden over doen, en elke dag loop ik met 15 kg bagage op mijn rug. Ik kom vaak een week lang geen dorp tegen, waardoor ik veel moet plannen en altijd voor meerdere dagen eten moet meeslepen. Dit wordt een enorme fysieke uitdaging en om mezelf hierop voor te bereiden ga ik aankomende maanden fysieke uitdagingen in Nederland aan. Zo ook de NN CPC Loop Den Haag. Ook heb ik gepland dat ik 5km wil zwemmen. Al deze uitdagingen gaan me sterker maken, mentaal en fysiek.

Tip van Leonie: “Maak gebruik van een app zoals Runkeeper of Strava. Op deze manier kun je goed zien welke progressie je maakt, maar zie je ook welke nieuwe rondjes je vrienden hebben gelopen. Zo wordt je geïnspireerd om zelf ook eens een andere route te rennen, of om op een regenachtige dag toch vroeg je bed uit te komen om dat rondje te rennen. Het feit dat vrienden kunnen zien of je bent gegaan of niet kan soms een hele goede stok achter de deur zijn!“